Volledig scherm
© Dierenbescherming

Vogelpark Avifauna krijgt hitteborden

Vogelpark Avifauna heeft twee hitteborden besteld bij de Dierenbescherming. Die introduceert de borden om hondenbezitters te waarschuwen voor hitte in auto's.

,,De Dierenbescherming stelt vast dat er jaarlijks tientallen oververhitte honden uit auto’s bevrijd moeten worden. Helaas is het voor sommige honden dan al te laat en overlijden ze alsnog ter plekke. Door het plaatsen van waarschuwingsborden hoopt de Dierenbescherming dit grote dierenleed te kunnen voorkomen'', zegt de Dierenbescherming. 

Pamela Stolze van vogelpark Avifauna is het daar helemaal mee eens. ,,Het gebeurt hier nog wel eens dat mensen ons waarschuwen dat er een hond in een auto zit. Mensen vergeten dat het zo heet wordt in een auto. Gelukkig is er nooit iets ernstigs gebeurd, er is nooit een hond overleden.'' 

Efteling

Omdat het park een grote parkeerplaats heeft, zijn er twee borden besteld. Zo worden mensen die hun hond meenemen -honden mogen het park niet in-  op tijd gewaarschuwd. 

Dinsdag 23 mei introduceert de Dierenbescherming het een bord bij de Efteling. Vorig jaar werd het eerste bord geplaatst, bij Wildlands Aventure Zoo Emmen. 

In Archeon komen geen hitteborden. ,,Het is toegestaan honden mee te nemen naar Archeon. Wij hebben geen behoefte aan een hittebord.''

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je hier in.