Volledig scherm
PREMIUM
Jacob Konter, natuurmens en bourgondiër: ,,Ik vind nog steeds dat wij als mens het recht hebben om dieren te doden om op te eten.'' © Peter Franken

Voor Jacob Konter (59) uit Leimuiden is jagen een manier van leven

HartstochtJacob Konter (59) uit Leimuiden is ambassadeur van de jacht. Hij levert de uitrusting en geeft trainingen aan jagers. Bovendien legt hij graag uit waarom jagen een manier van leven is.

Het is het moment na de jacht als Jacob Konter urenlang heeft gelopen en met zijn twee honden geniet van een mooie jachtdag. Zijn geweren - 'ik heb het nooit over wapens, maar over geweren'- legt hij naast zich neer of losjes over de arm, om de handen vrij te hebben voor een sigaar en glas whisky, want Konter is als natuurmens ook een bourgondiër.

  1. Leefbaar vraagt debat aan: waarom kan een vanwege ontucht ontslagen leraar toch aan de slag?
    PREMIUM

    Leefbaar Rotterdam: waarom kon vanwege ontucht ontslagen leraar in Boskoop weer aan de slag?

    Als iedereen doet wat hij moet doen, kán een leraar die een zedenmisdrijf pleegt bijna niet aan de slag op een andere school. En toch gebeurde het recent in Rotterdam: een leraar die was ontslagen bij het Wellantcollege in Boskoop omdat hij ontucht had gepleegd met een leerlinge, werd aangenomen bij het Comenius College in Rotterdam. De man is veroordeeld tot een half jaar gevangenisstraf en een beroepsverbod van drie jaar.