Politie bij het appartementencomplex aan de Koninginneweg in Bodegraven, waar een 40-jarige man onder verdachte omstandigheden om het leven is gekomen.
Volledig scherm
Politie bij het appartementencomplex aan de Koninginneweg in Bodegraven, waar een 40-jarige man onder verdachte omstandigheden om het leven is gekomen. © 112HM

Voorarrest verdachte vrouw (39) na overlijden man Bodegraven (40) verlengd

Het voorarrest van de 39-jarige vrouw uit Bodegraven, die wordt verdacht van moord of doodslag op haar 40-jarige man, is met veertien dagen verlengd.

Dat meldt het Openbaar Ministerie. De vrouw is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Maandagavond werd zij aangehouden in haar woning in een appartementencomplex aan de Koninginneweg in Bodegraven. Een 40-jarige man was daar volgens de politie ‘onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen’. 

Volgens buren en bewoners van het complex, dat 22 huurappartementen telt en eigendom is van Mozaïek Wonen, gaat het om een Pools stel tussen verder alleen maar Nederlanders. 

Zij woonden daar sinds een jaar of drie en leidden een anoniem bestaan in het complex, aldus een 76-jarige bewoner. ,,Ze werkten veel ’s nachts. Hij werkte volgens mij in een kaaspakhuis. Ze spraken slecht Nederlands. Hij zei alleen ‘goedemorgen’ als je hem zag. Ze waren wat schuw. Alles zat potdicht en was goed geïsoleerd. We vonden het maar een vreemd stel. Soms zag je ze ook twee maanden niet en dan waren ze weer een maand hier. Volgens mij had zij ook geen sleutel van het appartement en moest ze steeds bij haar eigen man aanbellen. Een auto hadden ze ook niet.”