Volledig scherm
Actrice Abbey Hoes op het podium tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren © ANP Kippa

Waarom je Georgina Verbaan of Abbey Hoes in actie kunt treffen in Boskoop

Georgina Verbaan of Abbey Hoes in actie zien? In Boskoop zou dat zomaar kunnen, want de woning van de familie Van Marrewijk aan de Voorkade is omgetoverd tot filmlocatie.

Gedurende de maand september vinden in het woonhuis, naast de voormalige vakgarage van Marrewijk de opnamen plaats voor de speelfilm Buiten is het feest, naar de roman van Arthur Japin. De verfilming van het boek, dat is gebaseerd op het levensverhaal van cabaretière Karin Bloemen die in haar jeugd werd misbruikt, is vorige week begonnen. 

Voorbijgangers op de Voorkade krijgen een en ander mee van de filmactiviteiten, die deels buiten plaatsvinden. Volgens de productieleider is de Boskoopse locatie gescout omwille van de sfeer. Er werd gezocht naar een woning met een winkelpui en gelegen aan het water. Volgens zoon Arnoud van Marrewijk zitten zijn ouders een maand in Spanje en wordt hun woning volledig gebruikt voor de filmopnamen.

Film

De film gaat over de succesvolle zangeres Sonne die haar nichtje in huis neemt, na de onverwachte dood van haar zus. Om haar nichtje te beschermen tegen haar biologische vader Kees die de voogdij eist, moet Sonne voor de rechter schokkende familiegeheimen delen. De rol van Sonne wordt vertolkt door Abbey Hoes, Georgina Verbaan speelt haar moeder en Eelco Smits speelt Kees.

Buiten is het feest wordt geregisseerd door Jelle Nesna en zal volgend jaar in de bioscoop te zien zijn.