Volledig scherm
De arrestant wordt afgevoerd © 112HM

Waarschuwingsschot bij arrestatie in Boskoop

Een flinke politiemacht rukte zondagavond uit naar de Boskoopse Snijdelwijk, om daar in ieder geval één arrestatie te verrichten.

Waarom deze man werd aangehouden, bleef onduidelijk. Een woordvoerster van de politiewilde desgevraagd geen mededelingen doen over de actie.

Daarbij reden minstens tien politiewagens de ‘beruchte’Snijdelwijk in. Met gedoofde lichten gingen zij richting Windakker, waar bij een huis een inval werd gedaan. Agenten droegen kogelwerende vesten, er werden ook politiehonden ingezet en er was een onderhandelaar bij. Mogelijk rekende de politie op een heftige reactie van de verdachte of anderen in de wijk, vandaar de massale inzet. 

Vlak voor de arrestatie werd een waarschuwingsschot gelost.  Na de aanhouding van de man doet de recherche nu onderzoek in e buurt.

Onrustig

Het is al enige tijd onrustig in dit deel van Boskoop. Eerder dit jaar waren er tweemaal autobranden. Of er een verband is, is onbekend. Langer geleden werd de Snijdelwijk geteisterd door inbrekers. De politie pakte na een lang lopende operatie enkele jonge inbrekers op en deze kwamen bijna twee jaar geleden ook voor de rechter. Meerdere leden van de ook in Waddinxveen actieve groep (19-22 jaar) kregen celstraffen tot vier jaar.

Nog zeker een jaar is er cameratoezicht in de Snijdelwijk, zo besloot de gemeente Alphen onlangs, na aanhoudende klachten van bewoners over vandalisme en intimidatie.