Volledig scherm
Radio 538 DJ en fanatiek Gamer Daniel Lippens, Thomas Runhart (organisator), Marcel Petit en Ward Geene. © Peter Franken

Walhalla voor e-sporters geopend in Alphen

De e-sporters in het Groene Hart kunnen hun hart ophalen. Aan de Raadhuisstraat in Alphen werd vandaag de Esports Game Arena geopend. Een plek waar de gamers in wedstrijdverband het tegen elkaar kunnen opnemen, maar waar ze ook internationale wedstrijden kunnen volgen en professionele e-sporters aanmoedigen.

In het oude winkelpand staan diverse spelcomputers en simulatoren. Wie alleen wil kijken, kan ook met een drankje aan de bar hangen. Toegang en spelen is gratis. ,,Ik ben onwijs blij dat het nu open is”, zegt initiatiefnemer

Thomas Runhart. ,,Het is leuk om te kijken naar e-sporters, je kunt de emoties zien. Bovendien, als je fan bent van voetbal kom je ook graag bij elkaar om te kijken, dat is hier net zo.” Zondag is er al een groot evenement: het Nederlands kampioenschap Hearthstone (een kaartspel).

Kroegen

Runhart kwam drie jaar geleden met de eerste plannen. ,,We organiseerden toernooien, steeds in andere kroegen. Toen raakte ik ervan overtuigd dat er een vaste locatie moest komen.”

Het pand werd officieel geopend door Radio 538-dj Daniël Lippens, zelf fanatiek gamer. ,,Door internet ging iedereen op zijn zolderkamer gamen, op deze plek komen we weer samen om te gamen en te kijken naar elkaar. Ontzettend cool.”

Bjorn Remmerswaal, bekend van tv-programma Utopia, is enthousiast over de ‘speelhal’. ,,Ik geloof hier heilig in. Deze plek is binnen twee jaar al weer te klein.”