Volledig scherm
Deze forse scheur in de dijk langs het Dijkslootpad in Alphen is onlangs gedicht. © Jan Bogaards

‘Waterpeil in regio's Alphen en Gouda hoeft nog niet omlaag’

Het Hoogheemraadschap van Rijnland ziet nog geen reden om het waterpeil te verlagen, zodat bij forse regenbuien sloten en andere watergangen meer water kunnen opvangen. Het waterschap in de regio Delfland nam zo'n maatregel maandag wél.

Met name in Gouda viel de afgelopen dagen veel regen. ,,We hebben bij meteorologen de weersverwachting voor de rest van de week opgevraagd en die goed bestudeerd. We maken ons nog geen zorgen over mogelijke wateroverlast. Maar we houden de situatie nauwlettend in de gaten en als het moet kunnen we snel ingrijpen", laat een woordvoerster van Rijnland weten. Onder het werkgebied van Rijnland vallen onder meer de regio's Alphen en Gouda.

De regen van de afgelopen dagen is wat het waterschap betreft welkom, omdat aanhoudende droogte kan leiden tot scheurvorming  en dus verzwakking van dijken. De afgelopen maand heeft Rijnland de conditie van de dijken wekelijks gecontroleerd. Op drie plekken is steeds gekeken hoe de keringen erbij lagen. ,,Ook deze week gaan we op pad", meldt het waterschap. Het gaat om een dijk aan de Linnaeusweg bij Boskoop, de Middelburgseweg bij Reeuwijk (Dorp) en een dijk in Zoeterwoude.

Werknemers van Rijnland keken naar scheuren en met grondboringen peilden zij het vochtgehalte in de dijken. ,,Daar is niks mis mee", laat Rijnland weten.

Onlangs werd uit voorzorg een forse scheur gedicht in de dijk langs het Dijkslootpad in Alphen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195