Volledig scherm
Menno R. in de Haagse rechtbank. © Jan Hensema

Wederom 7 jaar geëist tegen Bodegraver die schoonvader wurgde met hondenriem

De Bodegraver die zijn schoonvader om het leven bracht, moet vandaag voor het gerechtshof verschijnen. Verslaggever Serena Hofman deed live verslag van de zaak. Er is opnieuw zeven jaar tegen R. geëist. Over twee weken volgt de uitspraak. 

De 51-jarige Menno R. uit Bodegraven werd in mei door de rechtbank veroordeeld tot acht jaar cel voor het wurgen van zijn 74-jarige schoonvader. Dit deed de Bodegraver met een hondenriem. Tegen dat vonnis ging R. in hoger beroep. De opgelegde celstraf, een jaar meer dan geëist door het Openbaar Ministerie, werd door zijn advocaat ‘teleurstellend’ genoemd. Het drama met fatale afloop vond plaats op 16 juni 2017. Op die bewuste vrijdagavond stond de 74-jarige man onverwacht in de gang bij de Bodegraver.

Al jaren boterde het niet tussen hem en zijn schoonvader. Alle frustratie kwam er die avond eruit. Door een krenkende opmerking knapte er iets bij R., die daarop de hondenriem als een lasso om de nek van zijn schoonvader zwaaide en aantrok.

Crimineel

Hij sleepte vervolgens het lichaam van zijn schoonvader in zijn bus, omdat hij niet wilde dat zijn gezin de man nog zou zien. Vervolgens bracht R. het lichaam van zijn schoonvader in een bus naar het politiebureau in Gouda.

De dochters van Menno R. smeekten de rechtbank eerder om een milde straf voor hun vader. Tijdens een zitting zeiden ze: ,,Hij heeft een fout gemaakt, maar het maakt hem geen crimineel. Iedere dag dat hij niet bij ons is, is een straf voor hem en ons. Wij zijn al genoeg gestraft.”