Volledig scherm
© anp

Weg vrij voor 110 appartementen bij Alphense Rijnhaven

Niets staat de bouw van 110 woningen aan de Stuyvesantlaan in Alphen, vlakbij de Rijnhaven en vogelpark Avifauna, meer in de weg. De Raad van State maakte dinsdag met een spoeduitspraak de weg vrij voor het langverwachte project van vader Chris en zoon David Steketee. Ze willen dit jaar eindelijk bouwen, maar de nabijheid van diervoederbedrijf Van der Bijl leek roet in het eten te gooien.

Eerder was al duidelijk dat binnen 200 meter rondom het bedrijf niet mag worden gebouwd. Van der Bijl kreeg recent een nieuwe vergunning, maar vreesde dat er toch woningen of andere geurgevoelige gebouwen te dicht in de buurt zouden komen. Er was ook nog een probleem met de geluidszone. Die vrees is nu weggenomen.

Quote

Wij wachten al anderhalf jaar, maar kunnen weldra alsnog beginnen

David Steketee

Vader en zoon Steketee reageerden opgelucht na de uitspraak van de Raad van State. Met hun bedrijf Steevast willen ze 110 woningen, verdeeld over drie appartementengebouwen, neerzetten. ,,Wij wachten al anderhalf jaar, maar kunnen weldra alsnog beginnen’’, benadrukte Steketee junior.

Steevast is sinds 2000 eigenaar van het vroegere Samsom-terrein in Alphen. Daar zijn panden gesloopt, maar is nog niets teruggezet. Er staan nog een Karwei-bouwmarkt en een sorteer- en distributriecentrum van PostNL. Door de jaren heen maakte Steevast (mede op verzoek van de gemeente) steeds nieuwe plannen, onder meer voor een supermarkt en een school. Sinds 2014 ligt de focus op woningbouw. De ontwikkelaar wil uiteindelijk honderden huizen bouwen.