Volledig scherm
Het peloton van Ride for the Roses telt wel 5000 deelnemers. © Johan vd Heijden

Wegen uren dicht voor enorm wielerpeloton

Veel wegen in de Alphense regio zijn morgen één tot twee uur dicht, zodat het 5000 wielrenners grote peloton van Ride for the Roses kan passeren. De renners van de 100 kilometer starten in de gemeente Haarlemmermeer en maken een lus door het Groene Hart, met Bodegraven als zuidelijkste puntje. 

Het peloton heeft zo'n halfuur nodig heeft om langs een plek te komen. Twintig minuten vooraf gaat een weg dicht, tien minuten na de slotrenner weer open.

Kankerbestrijding

Naar verwachting rond 11.00 uur komt het peloton door Rijpwetering en Oud Ade, een half uurtje later door Koudekerk en weer een kwartier later door Alphen. Rond 12.30 uur gaat het enorme lint fietsers dat geld ophaalt voor de kankerbestrijding, door Nieuwkoop, een halfuur later is de groep in Leimuiden. Provinciale wegen als de N207 bij Leimuiden en Alphen, de N231 bij Nieuwkoop en N462 bij Nieuwveen gaan tijdelijk dicht.

,,Opeens stonden er borden aan de Schilkerweg om dat aan te kondigen. Voor ons een totale verrassing en het komt ook slecht uit'', zegt Inge Swarttouw van Golfclub Liemeer, dat morgen een toernooi met 100 deelnemers heeft. ,,Gelukkig hebben wij nog een slingerweggetje achterom.''

Geschrapt

Vervoerder Arriva heeft de ritten van buslijn 147 (Alphen-Uithoorn) die om 11.17 en 12.17 uur uit Alphen zouden vertrekken geschrapt.

Volgens de provincie is er 'veelvuldig overleg' geweest met Ride for the Roses. ,,Ze zijn heel professioneel, daarom werken we mee. Klachten kregen we niet.''

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.