In 2011 werd buurthuis De Ridder nog flink opgeknapt, nu moet het dicht. Waarom is er 'geen geld' voor buurthuizen en wel voor theater Castellum, vraagt voorzitter Henk van der Zwaard zich af.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2011 werd buurthuis De Ridder nog flink opgeknapt, nu moet het dicht. Waarom is er 'geen geld' voor buurthuizen en wel voor theater Castellum, vraagt voorzitter Henk van der Zwaard zich af. © Archieffoto Martin Sharrott

Wel het theater redden en niet het buurthuis? Kritiek op ‘met miljoenen smijtend’ Alphen

Het moet over zijn met ‘geldsmijterij’ door de gemeente Alphen, vinden raadsleden. Ze willen niet steeds verrast worden met dompers, zoals extra geld voor theater Castellum en nieuwe scholen voor het Ashram en het Scala College.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. Demonstranten boos over ‘satanisch’ songfestivallied Cyprus
  Play

  Demonstran­ten boos over ‘satanisch’ songfesti­val­lied Cyprus

 2. De bedrieger van Wie is de Mol? is bekend
  Play

  De bedrieger van Wie is de Mol? is bekend