Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Weldoener die paniekerige 96-jarige vrouw helpt in Alphen gevonden na oproep op Facebook

UpdateEen oproep van Alphenaar Rick Thiele vanmorgen op Facebook werd in een korte tijd bijna tachtig keer gedeeld en leverde talloze reacties op. Zijn 96-jarige schoonmoeder was haar pinpas kwijt en werd te hulp geschoten door een onbekende vrouw die haar boodschappen betaalde. De oproep was succesvol: aan het einde van de avond meldde de weldoener zich op het sociale medium.

Quote

Leuk toch! De reacties waren positief en iedereen vond het attent

Rick Thiele

,,Groot was de paniek toen ze haar pas niet meer kon vonden,” schreef Thiele. Zijn schoonmoeder werd meteen vriendelijk te hulp geschoten in de Hoogvliet in winkelcentrum De Atlas. ,,Gelukkig blijken er nog aardige mensen te zijn op deze wereld!” Thiele plaatste de oproep om de vrouw te bedanken en natuurlijk de rekening te vereffenen.

,,Eigenlijk was deze situatie heel toevallig. Ik had net bijna exact hetzelfde verhaal gelezen van eerder deze week in Brabant. Dan ben je wel benieuwd hoe dit gaat als je zelf een bericht plaatst. Het was frappant om te zien hoe snel het ging,’’ zegt Thiele.

Reacties

Volgens hem werd zijn bericht door heel het land gedeeld. ,,Leuk toch! De reacties waren positief en iedereen vond het attent. Je ziet vaak negatieve dingen voorbij komen op Facebook.

De pinpas van de schoonmoeder van Thiele is inmiddels gevonden. Het exacte bedrag van de boodschappen weet hij niet, maar dat zal niet heel hoog zijn. ,,Het waren haar dagelijkse boodschappen.”