Volledig scherm
Een bordje geeft aan dat hier een aed - een automatische externe defibrillator - hangt. (Archieffoto.) © Emiel Muijderman

Werkgroep: Bodegraven-Reeuwijk nu ‘hartveilig’ dankzij netwerk van aed’s

Bodegraven-Reeuwijk is ‘hartveilig’. Dat houdt in dat er een netwerk van aed’s (automatische externe defibrillator) en burgerhulpverleners is dat hulp kan bieden bij een hartstilstand totdat de ambulance er is. ,,Dit hebben we binnen een jaar bereikt en daar zijn we reuzetrots op”, meldt Rina Hampel, lid van de werkgroep HartveiligWonen.

,,We zijn een van de weinige gemeenten die zo snel hartveilig zijn geworden, maar we moeten er voor zorgen dat we dat blijven en nog hartveiliger worden. Daarom willen we meer mensen die kunnen reanimeren en een grotere dichtheid aan aed’s. Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten van levensbelang.”

Om dit te bereiken is er morgenavond een informatieavond in het gemeentehuis in Bodegraven. Bezoekers kunnen onder meer informatie krijgen over reanimatiecursussen, zich aanmelden als burgerhulpverlener en ontdekken hoe via crowdfunding een buurt-aed te regelen is.