Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Werkstraf voor 46-jarige Boskoper die bij caféruzie sloeg met ijzeren buis

Een 46-jarige Boskoper die een caféruzie wilde beslechten door iemand met een ijzeren buis op het achterhoofd te meppen, krijgt van de Haagse rechtbank alleen een werkstraf van 180 uur. Het OM eiste eerder tien weken cel tegen de man.

Wilhelm D. kreeg vorig jaar op een septemberavond woorden met een groep bezoekers in een café bij de Voorofseweg in Boskoop. Hij werd door de eigenaar buiten gezet, maar bleef in de buurt van de kroeg rondhangen. Van een bouwplaats pakte hij een ijzeren buis. Toen het groepje mannen het café verliet, sloeg hij een van hen met de buis tegen het achterhoofd. Volgens de rechtbank liep deze man een forse verwonding op. ,,Maar het had nog veel erger kunnen aflopen”, zei de rechter vandaag tijdens de uitspraak. Volgens de rechtbank heeft D. zich schuldig gemaakt aan een poging tot zware mishandeling van het slachtoffer.

Dat de man geen celstraf krijgt, komt omdat hij kostwinner is en zijn kinderen van hem afhankelijk zijn. De rechtbank houdt er bovendien rekening mee dat hij vorig jaar 'niet lekker in zijn vel zat', vanwege de scheiding van zijn vrouw.

Nadat D. het slachtoffer op zijn achterhoofd had geslagen, raakte hij verwikkeld in een gevecht met deze man en een andere persoon uit het groepje cafébezoekers. Zij moesten twee weken geleden ook bij de rechtbank verschijnen, tegelijk met D. Beide mannen hadden D. tijdens de vechtpartij de buis afgepakt en hem geslagen. Volgens de rechtbank handelden deze twee verdachten uit zelfverdediging. Ze gaan daarom vrijuit.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.