Volledig scherm
Een 'grapje' over stuntelig parkeren bij de Action in Hazerswoude-Rijndijk liep volledig uit de hand. © ANP

Werkstraffen voor ‘parkeergrap’ bij Action in Hazerswoude-Rijndijk

Een moeder en zoon zijn veroordeeld tot werkstraffen vanwege een parkeerruzie bij de Action in Hazerswoude-Rijndijk. Een ‘grapje’ over stuntelig parkeren liep er op 5 maart 2016 volledig uit de hand. Van schelden kwam vechten, waarbij het slachtoffer even bewusteloos raakte.

,,Ha, ha, die buitenlanders kunnen ook niet parkeren”, zou Maria H. (54) hebben gezegd toen ze met zoon Andy (22) uit de Action kwam. Ze zag hoe een Marokkaanse bestuurder maar niet in een parkeervak kon komen. In de Haagse rechtbank ontkende de vrouw uit Hazerswoude-Rijndijk twee weken geleden zo’n discriminerende opmerking gemaakt te hebben. Ze bestreed ook dat ze met haar zoon de man te lijf was gegaan.

Bewusteloos

De officier van justitie eiste tijdens de zitting 150 uur werkstraf voor de zoon en 120 uur voor de moeder. Hij vond dat de moeder en zoon zich schuldig hadden gemaakt aan belediging en openlijke geweldpleging. Bij het gevecht liep de Marokkaanse man striemen in het gezicht op, aldus de officier. Het slachtoffer raakte zelfs kort bewusteloos toen zijn keel werd dichtgeknepen.

Ook de zoon ontkende met de man gevochten te hebben. Volgens zijn advocate kwam de agressie van de Marokkaanse automobilist. De rechtbank komt toch tot een veroordeling van moeder en zoon. Ze krijgen, zoals de officier had geëist, werkstraffen van 120 en 150 uur.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.