Volledig scherm
WK Mario Kart van start in Alphen aan de Rijn. Foto: Frank de Roo © Frank de Roo

WK Super Mario Kart in Alphen gestart met ‘tijdrit’

De kop is eraf bij het WK Super Mario Kart in de Alphense Esports Game Arena. Na de officiële opening stonden vanavond de time trials (tijdrit) op het programma. Deelnemers moesten op racebanen met verschillende moeilijkheidsgraad steeds een zo snel mogelijke tijd scoren.

,,Het lijkt een beetje op de kwalificatie bij de Formule I. Het is best lastig. Maak je een kleine fout, dan schuif je meteen van de baan af", zegt Thomas Runhart van de Esports Game Arena. Die is voor het tweede jaar op rij gastheer voor het WK Super Mario Kart.

De charme van het WK is volgens Runhart dat je je niet hoeft te kwalificeren, dus dat er deelnemers van allerlei niveaus zijn. In totaal wel zo'n 160. Zij komen uit minstens tien verschillende landen, waaronder de VS, Australië, Japan en Brazilië. De meeste deelnemers logeren bij het Van der Valk-hotel bij vogelpark Avifauna.

Het WK Super Mario Kart in Alphen duurt tot en met vrijdag en is ook te volgen via een livestream. Kijken in de Esports Game Arena is gratis.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195