Volledig scherm
Impressie van project De Harmonie. © Makelaarskantoor Deerenberg en Van Leeuwen

Woningen De Harmonie in Rijnhavengebied binnenkort in de verkoop; veel senioren verwacht

De overspannen woningmarkt in Alphen krijgt ‘lucht’. Op 21 september gaat de eerste fase van het project De Harmonie met 110 appartementen op het terrein tussen de Stuyvesantlaan en de Van Foreestlaan in de verkoop.

De verwachting is dat zich massaal gegadigden melden omdat de stad een schreeuwend tekort aan seniorenhuisvesting heeft. Onlangs nog riepen de samenwerkende ouderenbonden (OSO) de gemeente op om op het terrein van de te slopen Rijnstreekhal seniorenhuisvesting te plannen. Deze hal is naar verwachting rond 2022 ‘versleten’, waardoor hier een forse nieuwbouwlocatie ontstaat. 

Maar ook op korte termijn is al extra aanbod te verwachten. Steevast Beheermaatschappij heeft al enkele jaren gronden in het Rijnhavengebied in bezit. Hier zijn onder meer de bouwmarkt Karwei en het sorteercentrum van PostNL gevestigd. De gemeente Alphen heeft zich voorgenomen meer woongelegenheid in het Rijnhavengebied te creëren, vandaar dat de bestemming recent is veranderd van bedrijvigheid naar bewoning.

Makelaar Paul van Leeuwen van het kantoor Deerenberg en Van Leeuwen vertelt dat het project nu zo ver rond is, dat binnen enkele weken de verkoop begint. Hij noemt de verkoopprijzen ‘vrij redelijk’ gezien de huidige markt. 

De goedkoopste appartementen zijn 250.000 euro, de duurste 475.000 euro. De meeste zitten rond de drie ton, zegt Van Leeuwen. ,,De woningen zijn geschikt voor zowel jonge woningzoekenden als oudere geïnteresseerden. Maar we richten ons voornamelijk op de groep 60-plus.’’

Behoefte

Uit ervaring met het onlangs begonnen project Havenhuis weet de makelaar dat aan dergelijke woningen een enorme behoefte is. ,,Deze 34 appartementen gingen verschrikkelijk hard. Inmiddels is zowat 95 procent verkocht. Er waren gemiddeld drie tot vier inschrijvers per woning.” 

Bij De Harmonie zal het iets minder hard gaan omdat Havenhuis pal aan het water ligt en deze niet. ,,Maar er is een goede kans dat zich hier zomaar twee tot drie inschrijvers per woning melden, oftewel een paar honderd serieus geïnteresseerden.’’

Na deze eerste fase komen nog er drie deelplannen voor deze hoek van het Rijnhavengebied, belooft Van Leeuwen. ,,Van de tweede fase zijn nu alleen globale schetsen beschikbaar, maar we denken aan een paar honderd woningen.” 

Ook voor het project Havenhuis zit een tweede fase in de pijplijn. Een planning heeft de makelaar echter nog niet.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195