Volledig scherm
Arjan van der Laan, in 2015 bondscoach van Nederlandse Leeuwinnen, geeft vandaag een training/workshop aan de meisjesjeugd bij Alphense Boys. © Marlies Wessels

Worden deze dames de nieuwe Lieke Martens of Vivianne Miedema?

Ook een Lieke Martens of Vivianne Miedema worden? De meiden die vanmiddag aan de speciale training van het Scala College in Alphen deelnamen, waren in ieder geval in goede handen.

Niemand minder dan Arjan van der Laan trad op als coach voor de scholieren uit de groepen 7 en 8 van de Alphense basisscholen. Van der Laan is de vroegere bondscoach van het Nederlandse vrouwenelftal.

De workshop was onderdeel van een workshop voor jongeren die interesse hebben in de ‘Highschool voetbal’ die in het Scala is ondergebracht. De middelbare school besteedt veel extra aandacht aan sport en bewegen. Het Scala wil inspelen op de relatief grote aanwas die het vrouwenvoetbal binnen de KNVB doormaakt.

Docent Leon Emmel van het Scala: ,,Leerlingen die kiezen voor Highschool Voetbal krijgen wekelijks vier uur extra training. We werken samen met de trainers van het voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek. Ook bij ons neemt het aantal meisjes dat kiest voor deze studierichting jaarlijks toe. Lieke Martens, Vivianne Miedema, het zijn namen die iedereen kent. Sterspeelsters, voorbeelden voor meisjes.’’ De school wil volgens Emmel naast de ‘pure talenten’ ook andere sporters bedienen die beter willen worden op hun eigen niveau.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195