Woubrugge is ‘allersaaiste plek van Nederland’: Bökkers treden op in het dorp

video-boodschapHet is de verveelde jeugd in Woubrugge gelukt: de Overijsselse boerenrockband Bökkers gaat deze zomer optreden in Woubrugge. Het dorp is als winnaar uit de bus gekomen bij de verkiezing van de band, die beloofde op te treden op de ‘allersaaiste plek van Nederland’. ,,We hadden nog nooit van Woubrugge gehoord”, zegt zanger Hendrik Jan Bökkers.

Quote

Woubrugge klinkt inderdaad oersaai, we komen graag een keer langs

Bökkers

Er was een flinke dosis geluk voor nodig, maar daar zal niemand om malen in Woubrugge. Gisteravond was Hendrik Jan Bökkers in de uitzending bij Wout2Day, het NPO Radio 2-programma van Wouter van der Goes, om bekend te maken op welke plek de band zou gaan optreden. Deze band wilde optreden op de ‘saaiste plek van Nederland’, in het kader van hun nieuwe single Leaven in de de Brouweri-je en zette een actie op poten. Uit een grote klomp met zeker vijftig briefjes viste hij het briefje met het telefoonnummer van Steven de Rijk, die Woubrugge had opgegeven, eruit. Hij nam juichend op. ,,Woubrugge klinkt inderdaad oersaai, we komen graag een keer langs”, aldus Bökkers. 

En dus komt Bökkers, een band die ooit begon als een coverband van de grondleggers van de boerenrock Normaal, naar Woubrugge. Volgens de zanger zal de show niet lang op zich laten wachten. ,,Onze tour begint op 23 maart. Dus ergens vanaf dan komen we naar Woubrugge. We gaan er in ieder geval niet mee wachten tot augustus.”

Henk Angenent

Hoe en op welke locatie het optreden plaats zal vinden, weet Bökkers nog niet. ,,Bij de Chinees of bij iemand thuis zou ook kunnen. Je hebt ook echt geen duizend man nodig om er een lollig feestje van te maken, honderd is ook goed. Woubrugge schijnt ontzettend saai te zijn waar geen drol te doen is, dus wat dat betreft is dit wel verdiend. Of ik ooit van Woubrugge heb gehoord? Nog nooit. We hebben veel getoerd en zijn in veel gaten en gehuchten geweest, maar deze plek kenden we nog niet. Oh, komt Henk Angenent er vandaan? Die ken ik wel, ja.”

Volledig scherm
De Woubrugse jeugd is blij: de Overijsselse band Bökkers komt optreden in het dorp. © Pim Mul

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.