Deze leerlingen zijn al klaar met hun eindexamen, v.l.n.r. Thom Zwaan, Ruben Kok en Vincent van den Berg.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze leerlingen zijn al klaar met hun eindexamen, v.l.n.r. Thom Zwaan, Ruben Kok en Vincent van den Berg. © Pim Mul/fotobewerking AD

Yes! Examen voor deze leerlingen zit erop, nu wachten ze nagelbijtend op uitslag: ‘Daarna vieren we feest’

Het eerste tijdvak van de centrale examens zit er bijna op. Deze drie examenleerlingen uit het Groene Hart zijn al klaar en blikken terug. ,,De laatste twee jaren zijn voorbij gevlogen.”

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  19

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.