Zeven verdachten opgepakt voor drugshandel in shishalounge Alphen: ‘Vaak reden hier glimmende wagens rond’

UPDATEZeven Alphenaren, in de leeftijd van 29 tot en met 36 jaar, zijn maandagavond en vannacht aangehouden op verdenking van drugshandel. Volgens de politie vormden zij een criminele organisatie en gebruikten zij shishalounge Meet en Greet aan de Van Nesstraat als ontmoetingsplek. Agenten hebben op deze plek en op minstens acht andere (woon)adressen invallen gedaan.

Quote

Een compliment aan de politie

Liesbeth Spies, Burgemeester Alphen

De eigenaar van de shishalounge is één van de verdachten, zegt onderzoeksleider van de politie Mariska Koeleman. Zij meldt dat de politie vorig jaar al een grootschalig onderzoek startte na anonieme tips. Dankzij verschillende opsporingsmiddelen kreeg de politie volgens Koeleman een duidelijk beeld van hoe de groep opereerde. Deze zou de shishalounge hebben gebruikt om geld wit te wassen dat werd verdiend met drugshandel in binnen- én buitenland.

,,In eigen land opereerden ze van Friesland tot Zeeland”, vertelt Koeleman. De drugs gingen ook naar adressen in België, Frankrijk en Duitsland. Eén verdachte werd maandag op de A16 aangehouden toen hij richting België reed.