Menno Olivier en John Brus van Brouwerij de Molen.
Volledig scherm
Menno Olivier en John Brus van Brouwerij de Molen. © Beermagazine.nl

Zin in een biertje? Deze brouwerij in Bodegraven is de beste van Nederland

De Molen in Bodegraven is op het internationale bierplatform voor proevers RateBeer.com in meerdere categorieën in de prijzen gevallen. Zo is de brouwerij op de 15de plek geëindigd van de best gewaardeerde brouwerijen in de wereld. Daarnaast is ze door bierkenners benoemd tot de beste van ons land. 

Al sinds haar oprichting ruim 15 jaar geleden verkeert De Molen in de internationale top 100 van beste brouwerijen, een uitzonderlijke blijk van waardering van deze overwegend ervaren groep proevers, aldus de trotse brouwerij in een reactie. 

Ons land telt momenteel 736 brouwerijen. Grofweg de helft daarvan heeft een eigen brouwerij, de rest zijn zogenoemde ‘huurbrouwers’ die hun recepten bij derden laten brouwen. Brouwerij de Molen staat in de internationale bierwereld bekend om haar collectie van craft bieren met stijlen als stout, porter, barley wine, IPA, sour, saison en vele houtgerijpte varianten. Ongeveer de helft van de bieren wordt geëxporteerd, inmiddels naar 40 landen.

Arkduif

De brouwerij bestaat sinds 2004 en is begonnen in de historische molen ‘de Arkduif’ te Bodegraven. Hier zijn nu nog de taproom en het restaurant van de brouwerij gevestigd. De feitelijke brouwerij is verhuisd naar een pand verderop in de straat. Het jaarlijks uitverkochte bierfestival van de Molen ‘Borefts’ trekt jaarlijks 7000 bezoekers uit 30 landen.