Volledig scherm
PREMIUM
Omdat op het eeuwfeest van Installatiebedrijf Groen & Aldenkamp de geschiedenis niet tot zijn recht kwam, heeft Peter Groen, zoon van de oprichter, zaterdag nog een feest gegeven voor oud-personeelsleden onder wie Bas Prins, Kees Verwoerd en John de Groot. © Ricardo Smit

Zoon oprichter installatiebedrijf Groen & Aldenkamp doet eeuwfeest dunnetjes over voor oud-personeel

Het eeuwfeest van Installatiebedrijf Groen & Aldenkamp is eerder dit jaar al gevierd. Maar dat was volgens Peter Groen, zoon van de oprichter, een feestje voor relaties zonder veel aandacht voor de geschiedenis. Zaterdag gaf hij daarom zelf nog een feestje voor oud-personeelsleden.

,,Mijn vader, Otto Groen, was 23 toen hij begon met Groen en Aldenkamp”, vertelde Peter Groen (78). ,,Aldenkamp was iemand uit Apeldoorn. Die is er maar kort bij geweest, maar de naam is altijd zo gebleven.” In 1946 kwam oudste zoon Ton erbij. Het Woerdense bedrijf maakte een enorme groei door, want behalve dat er overal technische installaties werden aangelegd en elektriciteitsmasten langs spoorlijnen, kwam er ook een winkel met verlichting en huishoudelijke artikelen. ,,Mijn vader liet al stofzuigers bij een fabriek in Den Haag maken”, herinnert Groen zich. Hij weet ook nog dat ze thuis een radiocentrale hadden. ,,Daar kon je je op abonneren en net als bij een ouderwetse telefooncentrale werd je doorverbonden.”