Volledig scherm
Initiatiefnemer Rob Rehorst (rechts) op een archieffoto © Marlies Wessels

Zwammerdam krijgt weer een (mini)supermarkt: ‘We willen het dorp leefbaar houden’

Verheugend nieuws voor de inwoners van Zwammerdam: vanaf 7 januari hebben zij vrijwel zeker weer een (mini)supermarkt in het dorp.

Zorginstelling Ipse de Bruggen en ondernemer Rob Rehorst, die al een Coop-supermarkt in Nieuwveen heeft, sloegen de handen ineen. ,,We willen het dorp van zo’n 2000 inwoners leefbaar houden. Van die 2000 zijn zo’n 400 mensen cliënt van ons. Voor hen is het ook fijn dat ze dichtbij boodschappen kunnen doen, bovendien kan een aantal in de winkel werkervaring opdoen”, vertelt zorgmanager Raymond van Zijl namens Ipse. ,,We waren al langer in gesprek met de Belangenvereniging Zwammerdam over zaken die we samen kunnen doen en het dorp heeft gewoon behoefte aan een supermarkt.”

Dat Ipse bij Rehorst uitkwam is niet zo vreemd: zijn familie begon ruim 30 jaar geleden in Nieuwveen een winkel waar cliënten van landgoed Ursula (valt ook onder Ipse de Bruggen) werken. ,,Eén van hen loopt al ruim 25 jaar bij ons”, vertelt Rehorst. ,,Ik vind het heel fijn om met deze mensen te werken. Ik ben zelf dyslectisch, maar ik kan wel goed rekenen en ondernemen.”

Rijdende winkel

Van Zijl: ,,We hadden al goede ervaringen met Rehorst, daarom hebben we niet overwogen om in gesprek te gaan met Anton van Rijn.” Deze Bodegraafse ondernemer kwam de afgelopen jaren met zijn rijdende winkel naar Zwammerdam, omdat daar de mini-supermarkt (in de winkel van slager Wijtman) was verdwenen.

De bedoeling is dat inwoners van Zwammerdam een naam verzinnen voor de nieuwe supermarkt, die ook een post/pakkettenloket krijgt en bij ouderen boodschappen wil gaan bezorgen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195