Volledig scherm
De Zwammerdamse Brug, in de zomer populair bij brugspringers, is in oktober de hele maand dicht voor verkeer. © Peter Franken

Zwammerdam wil ponton tijdens werk aan bruggen

Leg een ponton in de Oude Rijn bij Zwammerdam, zodat inwoners en anderen volgende maand tijdens het werk aan de twee bruggen in het dorp steeds aan de overkant kunnen komen. Deze oproep deden bewoners aan de provincie Zuid-Holland tijdens een informatiebijeenkomst eerder deze week.

Aan de bruggen wordt van 1 tot en met 31 oktober groot onderhoud gepleegd. Het is voor velen een onaangename verrassing dat aan het begin en eind van die periode mogelijk kilometers moet worden omgereden, omdat het door de provincie geregelde pontje op de Oude Rijn niet steeds zal varen. Dat zou te gevaarlijk zijn, met het oog op de werkzaamheden. Dorpelingen opperden het pontje dan grofweg tussen Brugstraat en Van Lindenhovestraat te laten varen.

Bij de Ziendebrug komt een noodbrug. Maar dan nog zouden bewoners van de Kortsteekterweg, Van Lindenhovestraat en Buitenkerk kilometers moeten omrijden als ze bijvoorbeeld hun kind naar school willen brengen.

De provincie weet nog niet of ze de voorstellen van de bewoners overneemt.