Volledig scherm
Impressie zwembad De Kuil in Bodegraven © RV

Zwembad De Kuil krijgt na nieuwbouw groter peuterbad

Het nieuwe zwembad De Kuil in Bodegraven krijgt een twee keer zo groot peuterbad buiten dan gepland. Dat staat in het definitieve ontwerp voor het nieuwe zwembad dat volgende week wordt gepresenteerd.

Volgens wethouder Dirk Jan Knol (sport) past dat beter bij de recreatieve functie die het zwembad moet gaan vervullen. ,,We hebben besloten een gedeelte van het budget dat we hebben uitgetrokken voor extra functionaliteiten, te besteden aan een groter peuterbad met waterelementen, zoals rotsen.”

Het grotere peuterbad kost naar verwachting 50.000 euro en wordt betaald uit een potje voor extra duurzaamheid en functionaliteiten. In totaal is daar 350.000 euro voor begroot.

,,We hebben nog een beetje over en gaan bij inwoners polsen waaraan dat volgens hen besteed moet worden. Dit kunnen bijvoorbeeld speeltoestellen zijn”, licht wethouder Knol toe. Inwoners kunnen bij het zwembad een enquête invullen en hun wensen kenbaar maken.

2020

De bouw van het nieuwe zwembad begint in februari of maart. In maart wordt ook de aanbesteding voor de exploitatie van het zwembad verder opgepakt. Die ligt nu stil vanwege het Sportbesluit.

Het nieuwe zwembad is naar verwachting in 2020 klaar en krijgt een doelgroepenbad en een wedstrijdbad binnen, een familieglijbaan, een centrale hal met horeca, kleedruimtes, een verenigingsruimte en een open pui richting de ligweide. Buiten komt er een peuterbad en 25-meterbad.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.