Volledig scherm
Eemnes © Luxonos

15.000 euro aan apparatuur gestolen uit feesttent Eemnes

Uit een tent op de feestweek in Eemnes is zondagnacht een deel van de lichtapparatuur gestolen. De buit heeft volgens eigenaar Anco van Vliet van licht- en geluidverhuurbedrijf Luxonos een waarde van 15.000 euro. 

Medewerkers van Luxonos stonden maandagochtend raar te kijken, toen ze wilden afbouwen en bleek dat een deel van de lichtapparatuur weg was. ,,Ze belden en zeiden: huh, waarom zijn de lichteffecten uit het dak al weggehaald?”, zegt Van Vliet. ,,Toen ik dat hoorde, wist ik al dat het mis was.”

De apparatuur hing de afgelopen week in de feesttent en moet tussen zondagochtend 22.00 en maandagochtend 07.00 uur weggehaald zijn. ,,De hele week is er ‘s nachts beveiliging in de feesttent geweest. Dat bleek zondagavond, toen de feestweek was afgelopen, niet meer het geval te zijn.”

Volledig scherm
Een deel van de gestolen apparatuur. © Luxonos

Van Vliet vermoedt dat de daders daarvan op de hoogte waren. ,,Of ze hebben al eerder pogingen ondernomen en zijn toen op de beveiliging gestuit.” Om de spullen uit de tent te halen, hebben de daders een ladder van de technici van Luxonos gebruikt. ,,Daarmee zijn zelfs lampen uit de nok van de feesttent gehaald. Dat doe je niet zomaar. Ik denk dat ze minimaal een uur bezig zijn geweest om de apparatuur te verwijderen.”

In totaal gaat het om twaalf lampen. Movingheads en stageblinders, soms Van Vliet op. Ook de spullen meenemen lukt niet één, twee, drie. ,,Daar heb je een grote auto of bestelbusje voor nodig. Ze waren, denk ik, goed voorbereid.”

Luxonos heeft inmiddels nieuwe apparatuur besteld. ,,Wij vinden het een heel kansloze actie van die gasten. Ik hoop dat wij de spullen op één of andere manier ooit nog terugzien. Eén van de lampen vonden we al terug in een container die naast de feesttent stond. Waarschijnlijk paste die niet meer in de wagen.”

De feestweek in Eemnes duurde van 6 tot en met 15 september. 

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort