Verkeersplein De Nieuwe Poort moet voor 23 miljoen euro op de schop, maar dat geld is er niet. Achter de rotonde, voor het spoor, moet het nieuwe stadhuis van Amersfoort komen. Daarvoor is 75 miljoen euro begroot.
Volledig scherm
PREMIUM
Verkeersplein De Nieuwe Poort moet voor 23 miljoen euro op de schop, maar dat geld is er niet. Achter de rotonde, voor het spoor, moet het nieuwe stadhuis van Amersfoort komen. Daarvoor is 75 miljoen euro begroot. © Saskia Berdenis van Berlekom

2021 wordt het jaar van de waarheid in de Amersfoortse politiek

Waar 2020 het jaar van het coronavirus was, wordt 2021 het jaar van de financiële gevolgen ervan. En die zijn, ook voor de gemeente Amersfoort, groot. Burgemeester Bolsius, zijn zeven wethouders en de gemeenteraad zullen daardoor komend jaar op enkele grote dilemma's stuiten. De belangrijkste op een rij.

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
    25

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort