Bij het ongeluk kwam een inzittende om het leven
Volledig scherm
Bij het ongeluk kwam een inzittende om het leven © William Harthoorn

23-jarige Barnevelder overleden en twee gewonden bij dodelijk auto-ongeluk bij afrit A30

Bij een ernstig auto-ongeluk op de afrit van de A30 bij Scherpenzeel vannacht is een 23-jarige man uit Barneveld overleden. Twee mannen van 21 en 25 jaar raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht, één van hen is er slecht aan toe. 

Het eenzijdige verkeersongeluk gebeurde iets na middernacht ter hoogte van de afrit van de A30 richting de Scherpenzeelseweg. De auto knalde met de zijkant van de auto tegen een boom. De linkerkant van het voertuig ligt volledig in de kreukels. De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Er zijn geen andere auto's bij betrokken geweest.

Eerste hulp mocht niet baten

De hulpdiensten rukten na het nachtelijke ongeval massaal uit om bijstand te verlenen. Er is eerste hulp toegepast, maar in het geval van de 23-jarige Barnevelder mocht dit niet meer baten. De andere twee mannen die in de auto zaten, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Eén van hen is er slecht aan toe. De politie kon later op de dag niet zeggen hoe het met hem gaat. 

Een team van de Verkeersongevallenanalyse (VOA) is ter plaats om onderzoek te doen naar de toedracht van het dodelijke verkeersongeluk. ,,We doen sporenonderzoek en er worden getuigen gehoord‘’, zegt een woordvoerder. ,,Ik weet niet wanneer we meer kunnen melden. Dat is afhankelijk van het verloop van het onderzoek.‘’

  1. Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathieke herder
    PREMIUM

    Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathie­ke herder

    In de rubriek Van wieg tot graf vertellen we het levensverhaal van een onlangs overleden stads- of streekgenoot. Vandaag het leven van priester Hans van de Schepop (1937-2020). Hij zag het levenslicht in een katholiek gezin in Twello. Zijn vader was onderwijzer, maar ook organist en dirigent in de plaatselijke parochie. Hans, die één jongere zus heeft, was al op jonge leeftijd actief in de katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort