Volledig scherm
Karin Bloemen. © Bram van de Biezen

300 zangers gezocht voor grootkoor voor concert met Karin Bloemen in Flint

Amersfoort krijgt een eigen grootkoor. Het koor met tussen de honderd en driehonderd zangers geeft haar eerste concert op 17 december in Flint samen met Karin Bloemen.

Het Grootkoor Amersfoort is een initiatief van Grootkoor Projecten uit Drachten dat op dit moment 9 grootkoren heeft in onder meer Zwolle, Den Bosch, Alkmaar en Amsterdam. De formule is steeds hetzelfde. Mensen met een passie voor zingen sluiten zich op projectbasis aan bij het koor. Van beginner tot zeer ervaren zanger. In een beperkt aantal zeer intensieve repetities wordt het concertprogramma ingestudeerd. Deze concert, vaak begeleid door internationaal bekende solisten en orkesten, vinden plaats in de grotere concertzalen en kerken van Nederland.

Het repertoire is afwisselend en veel koorwerken worden speciaal voor de grootkoren opnieuw gearrangeerd.

Grootkoor Amersfoort gaat op donderdagavond repeteren in kerkgebouw De Kandelaar. Na vijf repetities is het koor klaargestoomd voor het optreden in Flint. Het concertprogramma staat volledig in het teken van kerst. De eerste repetitie staat gepland voor 19 september.

De Nederlandse koren van Grootkoor Projecten hebben de afgelopen jaren opgetreden met artiesten als Marco Bakker, Miranda van Kralingen, Tom Parker en Caroline Kaart. Ook traden grootkoren op voor koningin Beatrix tijdens Koninginnedag en worden koorreizen gehouden naar onder meer New York en Washington.

Sopranen, tenoren, alten en bassen die mee willen zingen in het Grootkoor Amersfoort kunnen zich aanmelden via zing@grootkoor.nl. Deelname kost 60 euro.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort