Volledig scherm
© Google Street View

36 appartementen in Inbo-kantoor Woudenberg

Vaster Invest Fonds gaat in het voormalige pand van Inbo-architecten aan de Geeresteinselaan in Woudenberg beginnen met de bouw van 36 appartementen met huren vanaf 710 euro per maand.

De appartementen variëren van 35 tot 55 vierkante meter. Elk appartement krijgt een eigen balkon van 7 vierkante meter en een eigen berging op het buitenterrein. De huurders hebben straks via een loopbrug toegang tot het naastgelegen landgoed Geerestein. In de grote omliggende tuin worden terrassen aangelegd.

Vaster Invest gaat ervan uit dat het project in februari 2020 wordt opgeleverd. De verbouwing van het Inbokantoor naar appartementen was eind vorig jaar aanleiding voor een forse discussie in de gemeenteraad.

De oppositie eiste dat woonwethouder De Kruijf zich zou houden aan de afspraak uit 2016 die ontwikkelaars verplicht 20 procent sociale huurwoningen (tot 710 euro per maand) te bouwen in projecten die groter zijn dan 20 woningen. De wethouder en de coalitie hadden daar geen boodschap aan. Daardoor kreeg de optie voor sociale huurwoningen geen meerderheid.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort