Volledig scherm
De drugs. © Wijkagent Nijkerk-Centrum

70.000 euro aan drugs ploft bij Nijkerker op de mat

Bij een inwoner van Nijkerk viel onlangs voor 70.000 euro aan crystal meth op de deurmat. De verdovende middelen waren niet bedoeld voor de bewoner, maar voor iemand in het buitenland.

,,De drugs worden naar het buitenland verstuurd met een willekeurig afzendadres", legt wijkagent Robert Bronsink uit. ,,Als zo'n pakket onjuist bezorgd wordt, of onvoldoende gefrankeerd is, dan komt het dus retour naar het willekeurig gekozen adres.”

In dit geval trof de bewoner in Nijkerkde verdovende middelen op zijn deurmat. ,,Het gebeurt al langer", weet Bronsink. ,,Deze melding is al de derde of vierde dit jaar. We hebben hier ook contact met PostNL over.” 

Zwaar hoeft zo'n pakketje niet te zijn om voor een kapitaal aan drugs te bezitten. ,, Als je even googelt kom je er achter dat de straatwaarde per gram minimaal 100 euro is. Wij schrokken er ook nog van hoeveel zo'n pakketje dus oplevert", zegt Bronsink. 

Mensen die een retourzending op hun mat vinden, maar zeker weten dat zij niet de afzender zijn van het pakketje, adviseert Bronsink om direct 112 te bellen. ,,Je weet niet wat er in zit. Het kunnen ook grondstoffen voor drugs zijn, die al gevaarlijk zijn als je ze alleen al aanraakt.”

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort