Volledig scherm
© Privéfoto

70 beterschapskaarten voor zieke postbode uit Hoevelaken

Nancy Jongenotter uit Hoevelaken heeft de afgelopen week 70 kaarten met beterschapswensen verzameld voor de langdurig zieke postbode Johan. 

Johan is een betrokken postbode, vertelt Jongenotter. ,,Door weer en wind bezorgt hij de post. Hij kent iedereen en maakt met iedereen een praatje." Toen Jongenotter hoorde dat hij de komende tijd geen post kan bezorgen, besloot ze een actie op touw te zetten.

Ze plaatste op 26 december een oproepje op Facebook: 'Nu Johan langdurig ziek is lijkt het mij leuk als hij nou eens van ons post krijgt, in plaats van dat wij post van hem.'

Inmiddels heeft ze een doos vol kaarten met beterschapswensen. ,,Er zitten zelfs een paar cadeautjes bij", vertelt ze. Jogenotter had niet verwacht dat zoveel mensen gehoor aan haar oproep zouden geven. ,,Volgens mij heb ik zelfs kaarten van mensen waarbij Johan niet eens bezorgd. Echt fantastisch."

Morgenmiddag bezorgt Jongenotter de kaarten bij de postbode. ,,Ik denk dat hij het heel leuk vindt en een traantje zal laten. Als mensen nog kaarten willen geven mogen ze die brengen naar mijn huis aan de Frans Tromplaan, nummer 53." Ook na morgenmiddag zijn kaarten nog welkom, besluit Jogenotter.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort