Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © EPA

Aantal coronabesmettingen in regio Amersfoort stijgt naar 161

Het aantal coronabesmettingen in de regio Amersfoort is in 24 uur tijd met 12 toegenomen. In totaal zijn er in de regio nu 161 geregistreerde besmettingen.

Uit de cijfers van het RIVM blijkt dat het aantal besmettingen in bijna iedere gemeente toenam. In Amersfoort steeg het aantal van 59 naar 63 gevallen, in Barneveld van 17 naar 19, in Nijkerk van 15 naar 18.

Bunschoten, Leusden en Scherpenzeel noteerden elk één extra ziektegeval, en stegen daarmee van respectievelijk 3 naar 4, 16 naar 17 en 4 naar 5. In Eemnes, Woudenberg en Soest bleef het aantal gelijk. In Eemnes blijft de teller daarmee steken op 1, in Woudenberg op 6 en in Soest op 28. Soest blijft, gekeken naar het totaal aantal inwoners, de gemeente met relatief de meeste besmettingen.

Provincie

In de provincie Utrecht is het totaal aantal besmettingen opgelopen tot 824 patiënten. In IJsselstein zijn daarnaast opnieuw twee inwoners overleden door het wereldwijd rondwarende virus. De stad Utrecht kent met 265 patiënten meer dan een op de drie besmettingen in de hele provincie. 

Volg hier ons liveblog.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort