Triagetent bij Meander
Volledig scherm
Triagetent bij Meander © Keistadnieuws

Aantal opgenomen mensen met Covid-19 in regio Amersfoort loopt op naar 75

Het aantal mensen uit de regio dat in een ziekenhuis is opgenomen, omdat ze ziek zijn geworden door het coronavirus, is opgelopen naar 75 personen. Dat blijkt uit de jongste cijfers van het RIVM.

De meeste patiënten die opgenomen zijn, komen uit Amersfoort, namelijk 28 personen. In de gemeente Nijkerk stijgt het aantal opnames hard. 14 inwoners liggen inmiddels in het ziekenhuis. De gemeente heeft daarmee relatief gezien het hoogste aantal ziekenhuisopnames in de regio, namelijk 32,4 per 100.000 inwoners.

 Dat zijn er meer dan in Soest, de gemeente waar de ziekte voor het eerst werd vastgesteld in onze regio. 10 Soesters liggen op dit moment in het ziekenhuis. Scherpenzeel is de enige gemeente in de regio waar nog geen personen zijn opgenomen in het ziekenhuis met Covid-19.

Landelijk beeld

In totaal steeg het aantal ziekenhuisopnames met 625 naar 5.784 mensen in heel Nederland. Het RIVM verstrekt met ingang van woensdag geen informatie meer over het totaal aantal besmette inwoners per gemeente (dat wil zeggen, inclusief de coronazieken in thuisisolatie), maar beperkt zich tot de hoeveelheid ziekenhuisopnames.  

Landelijk schetst het RIVM nog wel een beeld van het aantal positief geteste personen. Dat aantal steeg de afgelopen 24 uur met 1.083 gevallen naar gisteren 14.697. Het dodental door het coranvirus steeg met 166 personen naar 1.339 doden. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort