Volledig scherm
PREMIUM
Gaycafé Lapart op de Hof. © Istvan Kovi

Aanvallers politieagente in Amersfoort waren eerder al café uitgezet

De groep jongeren die in de nacht van vrijdag op zaterdag op de vuist ging met de politie, had eerder stennis getrapt in Gaycafé Lapart op de Hof. Het voorarrest van de 21-jarige hoofdverdachte, die als enige nog vastzit, is vandaag met veertien dagen verlengd.

Quote

Ze schold me uit voor kankerhomo waarop ik zei dat
ze beter kon gaan

Maicel van den Heuvel (Lapart)

Uitbater Maicel van den Heuvel had de groep van zes jongeren uit Bunschoten eerder op de avond in zijn kroeg. Na een ruzie zette hij de groep zijn zaak uit. Van den Heuvel: ,,Van een van de dames uit de groep werd het drankje uit haar handen geslagen. Ze eiste een nieuw drankje van mij, maar omdat ik het idee had dat het niet per ongeluk was gebeurd, kreeg ze dat niet. Vervolgens ging ze het bij een collega proberen en ontstond er een discussie binnen het personeel.”

Daar bleef het niet bij. ,,Ze schold me uit voor kankerhomo, waarop ik haar drankje heb afgepakt en zei dat ze beter kon gaan.”

  1. Gemeente: ‘Gemeten waarden styreen in Achterveld wijken niet af’

    Gemeente: ‘Gemeten waarden styreen in Achterveld wijken niet af’

    In de partij zand van afvalbedrijf Vink die is gebruikt in de Achterveldse nieuwbouwwijk Groot Agteveld, zijn chemische bestrijdingsmiddelen en een licht verhoogde concentratie tetrachlooretheen aangetroffen. Verwacht werd dat het giftige middel styreen zou worden gevonden, maar dat is in zeer geringe mate gemeten. Volgens de gemeente Leusden zijn de gemeten waarden aan styreen vergelijkbaar met grond in andere woonwijken.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort