Volledig scherm
Roel Mulder ten overstaan van de acht andere kandidaten op de lijst van Actief © AD

Actief zet Roel Mulder weer op eerste plaats

Roel Mulder is opnieuw de lijsttrekker van Actief. Desirée Steenbeek, nu de nummer twee van de tweemansfractie, staat op haar eigen verzoek op een onverkiesbare plaats op de kandidatenlijst.

Dat heeft de politieke partij zojuist bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in grand café Vyssotski op het Lieve Vrouwekerkhof, waar ook het verkiezingsprogramma uit de doeken werd gedaan. 

Steenbeek begon haar politieke carrière in 2014 als nummer twee van de BPA van Hans van Wegen, maar stapte een paar maanden later met meenemen van haar zetel over naar Actief (toen nog OPA: Ouderen Politiek Actief).

Volgens Mulder kan Steenbeek haar raadswerk ‘niet meer combineren’ met haar andere bezigheden. De nieuwe nummer twee van de oppositiepartij heet Ina Vijzelman, nu buitengewoon raadslid. Op drie staat Sigrid van der Hoeven, tot augustus van dit jaar tv- en radiopresentator bij de Amersfoortse lokale omroep EVA.

'Stadspas'

Actief wil na maart alsnog werk maken maken van de invoering van een kortingspas voor de armsten. De voorbije periode wilde ze daartoe al een voorstel indienen, maar deed dat niet omdat ‘het politieke klimaat’ er niet naar was. 

Amersfoort mag als het aan de partij ligt daarnaast alleen nog groeien binnen de grenzen van de stad zoals we hem nu kennen. Als klap op de vuurpijl moet er binnen tien jaar worden toegewerkt naar een nieuw museum met een brede collectie.

,,Kijk naar buiten, de stad is prachtig”, aldus Mulder bij de presentatie van het programma. ,,Maar dat wil niet zeggen dat er niets meer moet gebeuren. Ik voel aan alles dat Actief daar na maart meer aan kan doen, omdat we groter worden dan de twee zetels die we nu hebben.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort