Volledig scherm
AFAS-directeur Bas van der Veldt © Jeroen Jumelet

AFAS verwacht recordomzet

Het Leusdense softwarebedrijf AFAS verwacht volgend jaar voor het eerst meer dan 100 miljoen omzet te maken. Dit jaar sluit ze waarschijnlijk af met 92 miljoen euro omzet.

Dat zegt algemeen directeur Bas van der Veldt. Vorig jaar draaide AFAS nog 80 miljoen euro omzet. Het bedrijf, dat 19 jaar geleden werd opgericht, maakt software waarmee bedrijven en particulieren hun administratie op orde kunnen houden. AFAS is ook bekend als hoofdsponsor van voetbalclub AZ en het AFAS Circustheater in Scheveningen. Dit jaar voegde ze ook de Vlaamse voetbalclub KV Mechelen en theater de Flint toe aan haar sponsorportefeuille.

Ook in Leusden zelf is AFAS actief. Het bedrijf ondersteunt onder meer theater De Tuin en voetbalclub Roda '46. In 2021 wil ze aan de Olmenlaan, op de grond van de voormalige Bankgirocentrale, een nieuw hoofdkantoor bouwen. Daarin komt een theater met 800 en een restaurant met 700 plaatsen. "

Lees het interview met Bas van der Veldt in het AD Amersfoorste Courant van donderdag.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Amersfoort