Agente Bente doet vanavond op tv haar verhaal over hoe ze werd gewurgd in Amersfoort

video,,Het is raar. Raar om hier te zijn. Raar hoe je brein werkt. Om te merken dat de flashbacks en nachtmerries die ik na het incident heb gehad, exact kloppen met de werkelijkheid.” Dat zegt  politieagente Bente Vreeman, die in de uitgaansnacht van 10 maart 2018 seconden lang werd gewurgd door Bunschoter Joeri B. Vanavond doet ze haar verhaal in het tv-programma NieuwLicht van de EO.

Vreeman ging  met een camera in haar kielzog na bijna twee jaar voor het eerst terug naar het Havik in Amersfoort. De plek waar ze samen met drie collega’s ernstig werd belaagd door een groep stappers. Al eerder die avond kruiste de politie hun pad, toen ze zich misdroegen in een kroeg en naar buiten werden gezet. Bij het bruggetje aan het Havik loopt de confrontatie volledig uit de hand en moet Bente Vreeman het onderspit delven.

De vechtpartij werd gefilmd.
Volledig scherm
De vechtpartij werd gefilmd. © Dumpert

,,Onze eerste klus die geklaard moest worden, was Bente ontzetten met die gast bovenop’’, vertelt haar collega tegen NieuwLicht. Ze liep behalve een zware hersenschudding een posttraumatische stressstoornis op en is nog steeds niet aan het werk.

Hoger beroep

Joeri B. hoorde gisteren in hoger beroep opnieuw drie jaar cel tegen zich geëist geworden.
Volledig scherm
Joeri B. hoorde gisteren in hoger beroep opnieuw drie jaar cel tegen zich geëist geworden. © Aloys Oosterwijk

Tegen Joeri B. werd maandagochtend door het gerechtshof in Arnhem opnieuw drie jaar celstraf geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk voor de poging tot doodslag op de agente. Ook wil het OM dat hij wordt opgenomen in een kliniek ter behandeling van zijn drugs- en drankverslaving. Zelf zei hij bij het hof dat hij die avond de onenigheid met de politie juist wilde sussen. Een verhaal dat door de advocaat-generaal (aanklager in hoger beroep) direct naar het rijk der fabelen werd verwezen.

NieuwLicht, vanavond om 22.37 op NPO2.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort