Volledig scherm
© Keistadnieuws

AH To Go op station Amersfoort nu buiten incheckpoort

Treinreizigers die station Amersfoort binnenkomen of verlaten via het Piet Mondriaanplein, kunnen vanaf december rekenen op een betere doorstroom. 

NS plaatst twee extra poortjes aan die kant van het station. De smalle toegang tot de achterkant van het station is bij reizigers zeker tijdens de spits een ergernis. De maatregel wordt genomen met het oog op de drukte in de ochtend en ook met het oog op de toekomst, laat woordvoerder Geert Koolen van NS weten.

Eén extra poortje is voor NS-reizigers, de andere voor mensen die met de Valleilijn gaan. Het totaal aantal poortjes aan de noord-westzijde komt daarmee op zeven. Wanneer de nieuwe poortjes precies in gebruik worden genomen is niet duidelijk, wel dat dit begin december zal zijn.

Uitchecken

De Albert Heijn To Go, eerst nog binnen de poortjes, komt door de aanpassingen in het ‘buitengebied’ van het station te liggen. ,,Reizigers moeten nu eerst uitchecken. Aan de andere kant hoeven mensen buiten de poortjes nu niet eerst in te checken”, aldus Koolen.

Het aantal incheckpoorten aan de Mondriaanplein-zijde was een van de knelpunten die reizigersorganisatie Rover die vorig jaar benoemde na een kritische doorloop van het station. NS en ProRail beloofden met het rapport aan de slag te gaan. Volgens Koolen staat de aanpak van de poortjes hier nog los van. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort