Volledig scherm
Het slachtoffer fietste vanaf Het Masker en werd bij het Enkeerdpad bedreigd door twee jongens op een scooter. © Google Street View

Airpodrovers slaan weer toe in Amersfoort: nu in Park Schothorst

Opnieuw is er in Amersfoort iemand bijna beroofd van zijn Airpods. Een 15-jarige jongen werd maandag 28 oktober in Park Schothorst gedwongen zijn dure draadloze oordoppen af te staan. Een vrouw wist de straatroof te verijdelen. Het is de vierde straatroof in korte tijd waarbij de daders uit zijn op Airpods.

Het slachtoffer fietste rond 18.15 uur via het Masker het Enkeerdpad op. Hij werd door twee jongens aangesproken, die op een zwarte scooter met windscherm kwamen aanrijden. De jongen moest zijn Airpods afstaan, anders zou hij gestoken worden. Een vrouw die voorbij fietste voorkwam dit. De politie wil weten wie de vrouw is en is op zoek naar andere getuigen.

Meer slachtoffers

Meerdere personen zijn de afgelopen tijd in en om Amersfoort slachtoffer geworden van straatrovers die uit zijn op Airpods.

Eveneens op maandagavond 28 oktober werd eem 15-jarig meisje uit Nijkerk bijna van haar Airpods beroofd op de Amersfoortseweg. Ze werd door de twee daders op de scooter meters meegesleurd.

Een 19-jarige man werd zondagavond 27 oktober op het viaduct over de Hanzeboulevard in de buurt van de Ikea Vathorst beroofd van zijn draadloze oordopjes. 

Een dag eerder werd een 17-jarige jongen al gedwongen zijn oordopjes af te staan bij de Adventkerk in Kruiskamp. Ook deze keer reden de twee daders op een scooter met een windscherm.

Of het steeds gaat om dezelfde daders, kan de politie nog niet zeggen. ,,Het valt inderdaad op dat in korte tijd meerdere incidenten zijn geweest met dezelfde buit en in alle gevallen met twee jongens op een scooter", zegt woordvoerster Maren Wonder. ,,Dat het dezelfde daders zijn is wel een scenario dat we onderzoeken, maar we hebben nog geen verdachten aangehouden, dus dat kunnen we nog niet zeggen. Dat komt ook doordat de plekken waar de berovingen plaatsvonden ver uit elkaar liggen. Bovendien hebben we recent in Midden-Nederland meerdere straatroven gehad waarbij de daders uit waren op Airpods, we hadden er van de week in Almere ook nog een aantal.”

Als het vroeger donker wordt, nemen de straatroven altijd toe, zegt Wonder. ,,We gaan gaan extra maatregelen nemen, maar de collega's zijn wel extra alert tijdens hun normale surveillances.”

Sinds de beroving in Park Schothorst zijn er geen nieuwe aangiftes gedaan, aldus Wonder.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort