Een impressie van hoe de nieuwe boekhandel eruit moet gaan zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van hoe de nieuwe boekhandel eruit moet gaan zien. © Algemene Boekhandel

Algemene Boekhandel in Amersfoort wil groots verbouwen

Met de uitgifte van obligaties aan klanten wil De Algemene Boekhandel een grootscheepse verbouwing financieren. De kosten daarvan, circa 150.000 euro, kan eigenaar Hans de Sain namelijk niet geheel zelf opbrengen.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Bijna iedereen van de familie heeft in dit bedrijf gewerkt: ‘Dankbaar dat we zo’n fijne relatie hebben’
  PREMIUM

  Bijna iedereen van de familie heeft in dit bedrijf gewerkt: ‘Dankbaar dat we zo’n fijne relatie hebben’

  Eindelijk mogen ze weer! Sinds een aantal weken verschijnen er op mooie zomeravonden weer heteluchtballonnen aan de hemel. Dit tot grote vreugde van de familie Van Dormaël, die sinds de jaren tachtig ballonvaartbedrijf Dutch Ballooning runt. In de beginjaren was het bedrijf gevestigd in het centrum van Amersfoort. Een grasveld bij Landgoed De Grasheuvel op de Amersfoortse Berg fungeerde als opstijgveld.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort