Archieffoto. Initiatiefnemer Kath Duin (links) reikt de ZomerPretPas uit, clown Carmen kijkt of het wel goed gaat.
Volledig scherm
Archieffoto. Initiatiefnemer Kath Duin (links) reikt de ZomerPretPas uit, clown Carmen kijkt of het wel goed gaat. © Karel van Rooy

Alle Amersfoortse leerlingen krijgen gratis ZomerPretPas

Alle basisschoolleerlingen in Amersfoort krijgen een gratis ‘ZomerPretPas’. Met die pas kunnen zij de hele zomervakantie allerlei activiteiten doen. 

De ZomerPretPas is een boekje in paspoortvorm waarmee kinderen van 4 tot en met 12 jaar zes weken lang door de hele stad en iets daarbuiten, gratis of met korting, leuke zomeractiviteiten kunnen ondernemen. Meer dan 15.000 kinderen op  50 scholen krijgen dit jaar via school de derde editie van de ZomerPretPas.  

Planeten 

Dit jaar heeft de ZomerPretPas een ruimtethema. Daarom zijn de zomeractiviteiten ingedeeld in vijf planeten: Sportplaneet, Natuurplaneet, Creatiefplaneet, Ontdekplaneet en Smulplaneet. Elke vakantieweek, van 20 juli tot en met 1 september 2019, kunnen kinderen zelf kiezen welke zomeractiviteiten zij willen doen. Na afloop van elke zomeractiviteit krijgen zij een stempel achterin hun ZomerPretPas.

Het is een initiatief van stichting KliederBoel en wordt mogelijk gemaakt door subsidie van IndeBuurt033 van gemeente Amersfoort. Maar ook door de deelname van lokale ondernemers en sportverenigingen in alle wijken van de stad en alle basisscholen in Amersfoort.

Vanaf maandag 15 juli worden de ZomerPretPassen uitgereikt aan de kinderen op school door hun eigen juf of meester. Amersfoortse kinderen die buiten Amersfoort op school zitten kunnen een e-mail sturen naar info@zomerpretpas.nl.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort