Volledig scherm
Barbara van ‘t Hoen bekijkt een binnengekomen duif in de Vogelopvang in Soest © Caspar Huurdeman

Alle vogels uit Utrechtse opvang verhuisd naar Soest: ‘Als enige opvang redden we het niet’

Een kleine dertig vogels die nog in de Vogelopvang in Utrecht verbleven, zijn gisteren naar Soest verhuisd. De opvang in Utrecht moet noodgedwongen haar deuren sluiten. 

,,We werken altijd al samen”, zegt Barbara van ‘t Hoen, bij Stichting Dierenzorg Eemland, waar de vogelopvang onder valt. ,,De watervogels die in de provincie opgevangen worden kwamen altijd al naar ons toe, omdat wij een buiten hebben met gras en een vijver.”

Nu komen daar ook de andere vogels bij, omdat de Vogelopvang Utrecht vanwege financiële nood haar deuren moet sluiten. ,,Het kan niet zo zijn dat die vogels helemaal geen hulp meer krijgen”, zegt Van ‘t Hoen. Toch hoopt Erik Blokpoel van de Utrechtse locatie dat de sluiting tijdelijk is en dat de opvang in maart weer open kan.

Iets waar Van ‘t Hoen ook op hoopt. ,,Nu is het winter en zijn er sowieso minder vogels. Maar in maart begint het broedseizoen. Dan is het echt heel erg druk.” Aangezien Vogelopvang Woudenberg eerder ook al dicht ging, is het verzorgingsgebied van Soest nu enorm. ,,Dat loopt haast van Arnhem tot Ermelo en Houten. Als enige opvang redden we het gewoon niet.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort