Het gezin Van den Hoven: Aggie, Piet en schoondochter Esther.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gezin Van den Hoven: Aggie, Piet en schoondochter Esther. © Cees Wouda

Alpaca’s, nandoes... je verwacht het niet in hartje Achterveld (maar iedereen vindt het leuk)

Het geurt naar de nazomer op de landerijen in de regio. Journalist Thijs Tomassen en fotograaf Cees Wouda gaan op zoek naar boeren die niet alleen maar boeren. Wat voor nevenactiviteiten doen ze erbij en waarom? Vandaag de laatste aflevering in portrettenserie van ondernemende agrariërs: de familie Van den Hoven en haar boerderij Klein Hoolhorst met bed & breakfast in Achterveld.

 1. Kamperen tussen kippen en kersen op boerderij Nieuw Hof: ‘Wij wilden wat een ander niet had’
  PREMIUM

  Kamperen tussen kippen en kersen op boerderij Nieuw Hof: ‘Wij wilden wat een ander niet had’

  Het geurt naar de zomer op de landerijen in de regio. Journalist Thijs Tomassen en fotograaf Cees Wouda gaan op zoek naar boeren die niet alleen maar boeren. Wat voor nevenactiviteiten doen ze erbij en waarom? Een zesdelige portrettenserie van ondernemende agrariërs. In aflevering 4: de familie Van Voorthuizen en haar boerderij Nieuw Hof in Terschuur, met camping, kippen en kersen.
 2. Het veelzijdige boerenleven op Hoeve Ravenstein in Baarn: ‘Vlees zoals de natuur het bedoeld heeft’
  PREMIUM

  Het veelzijdi­ge boerenle­ven op Hoeve Ravenstein in Baarn: ‘Vlees zoals de natuur het bedoeld heeft’

  Het geurt naar de zomer op de landerijen in de regio. Journalist Thijs Tomassen en fotograaf Cees Wouda gaan op zoek naar boeren die niet alleen maar boeren. Wat voor nevenactiviteiten doen ze erbij en waarom? Een tiendelige portrettenserie van ondernemende agrariërs. In aflevering zeven: de familie Tupker en haar Hoeve Ravenstein met veehouderij, boerderijwinkel en boerderijcafé in Baarn.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort