Vorig jaar was Amersfoort het toneel van Koningsdag. Ook Nijkerk was daar vertegenwoordigd.
Volledig scherm
Vorig jaar was Amersfoort het toneel van Koningsdag. Ook Nijkerk was daar vertegenwoordigd. © ANP/Koen van Weel

Alternatieve Koningsspelen in Nijkerk: sporten via een livestream

Sportief en Gezond organiseert alternatieve Koningsspelen voor de basisscholen. Op vrijdag 17 april zouden kinderen op school en op sportvelden massaal meedoen aan de Koningsspelen, maar dat is, gezien de maatregelen rondom het coronavirus, niet meer mogelijk. Na overleg met de basisscholen is nu besloten om de Koningsspelen in Nijkerk via een livestream aan te bieden.

De Koningsspelen worden jaarlijks op alle basisscholen in Nederland gehouden en bestaat uit verschillende sportieve uitdagingen. Die maken ook deel uit van het online programma van Nijkerk Sportief en Gezond. Na een warming-up gaan de kinderen aan de slag met leuke en sportieve activiteiten. De kinderen kunnen deze samen met de buurtsportcoaches uitvoeren, via een live-verbinding.

Stempelkaart

De activiteiten zijn gekoppeld aan een getal, dat steeds uit een rad zal rollen. De kinderen thuis kunnen deze getallen na het doen van een activiteit steeds afstrepen op de stempelkaart die ze digitaal via de school hebben ontvangen.

Om de digitale Koningsspelen neer te kunnen zetten en live te kunnen gaan, heeft Nijkerk Sportief en Gezond duizend abonnees nodig op hun eigen YouTubekanaal. Woordvoerder Danny Brouwer: ,, We hopen dat inwoners van de gemeente Nijkerk ons massaal online gaan ondersteunen.” 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort