Volledig scherm
Dansen op de muziek van de Venzolaanse salsa-legende Gerardo Rosales en zijn band Combo Mundial. © Cees Wouda

Amersfoort dit weekend weer in teken van Dias Latinos, mét speciale dansvloer

Uit het hele land komen dit weekeind salsaliefhebbers naar Amersfoort om te swingen op Latijns-Amerikaanse muziek. Op het plaveisel van het Lieve Vrouwekerkhof ligt speciaal voor Dias Latinos een tijdelijke dansvloer van 100m2. 

,,Ze komen met bussen en gehuurde auto’s uit Brabant en Groningen”, vertelt Jan Kramer namens het festival Dias Latinos. ,,De mensen komen speciaal om te dansen, en stellen hoge eisen aan een dansvloer. Het geld daarvoor ontbrak, daarom zijn we twee maanden geleden een crowd funding-actie gestart via Voordekunst.nl. Dat heeft 2500 euro opgebracht. Daar was vorig jaar vraag naar, vanuit het publiek, en daar hebben we goed naar geluisterd. In twee maanden tijd hebben we dit voor elkaar gebokst. Je moet niet vergeten: dit is een heel fanatiek publiek!”

Kramer kan nog niet zeggen hoeveel mensen er naar het centrum van Amersfoort komen voor Dias Latinos. Vorig jaar waren er over het hele weekeinde gezien rond de 100.000 bezoekers, de verwachting is dat het er dit jaar meer worden. ,,We zijn het grootste festival van Amersfoort.”

Rotzooi

Overigens waren marktkooplui op De Hof vanochtend minder blij met Dias Latinos. Zij troffen vanochtend vroeg bij het opbouwen van de markt een enorme rotzooi aan. Het hele plein lag bezaaid met glas, plastic en sigarettenpeuken. ‘Een misverstand’, reageerde een woordvoerder van de gemeente later. ,,De schoonmaakploeg was naar een andere plek gegaan. Dit had niet mogen gebeuren. Excuses aan de marktkooplui.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort