Amersfoort in ban van Pharrels Happy

VideoDe 'happy-hype' heeft nu ook Amersfoort bereikt. Sinds gisteren heeft de stad haar eigen clipversie van de hit van Pharell Williams, gemaakt door Sigrid van der Hoeven (34) met medewerking van de bekende Amersfoorter Joop de Keijzer.

In het bijna 4,5 minuten durende filmpje figureren veel 'gewone' en bekende Amersfoorters. Zo gaat D66-wethouder Pim van den Berg los op het Eemplein, danst horeca-ondernemer Daphne Bartels (Daphne in de kas) bij de Bron in nieuwbouwwijk Vathorst en zien we het kunstenaarsduo Thijs Trompert en Marisja Smit swingend in de weer met hun gereedschappen.

Er werden opnames gemaakt in Park Randenbroek, het Stadscentrum, op het nieuwe Eemplein en in de wijk Vathorst. De clip begint halverwege goed op gang te komen als ook wat grotere groepen dansend in beeld komen. Het personeel van koffiezaak Corazon in de Krommestraat komt voorbij, en groepen schaatsers op de nieuwe ijsbaan.

Ook bootladingen gasten van de fietsboot Eemlijn, bootrestaurant De Saffraan en de Inspiratieboot van Laurens Olieman staan dansend aan dek. Joop de Keijzer mag het swingende filmpje in stijl afsluiten door neer te zijgen op een houten hekje in Park Randenbroek.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort