Volledig scherm
De Indiase artiesten Shakir Khan (sitar) en Anubrata Chatterjee (tablas) in de Volmolen tijdens Amersfoort Jazz 2019 © Amersfoort Jazz/Nico Brons

Amersfoort Jazz inspireert Indiaas festival

Het festival Amersfoort Jazz dient dit jaar voor het eerst als voorbeeld voor een tweedaags jazzfestival in India. Het World Jazz Festival vindt plaats op 22 en 23 februari in Mumbay en Poona.

Organisator Banyan Tree was afgelopen jaren te gast bij Amersfoort Jazz en werd geïnspireerd door de ervaringen en avontuurlijke crossovers tijdens het evenement.

Afgelopen jaar, tijdens de 41ste editie van Amersfoort Jazz, speelden de Indiase artiesten Shakir Khan (sitar) en Anubrata Chatterjee (tablas) in de St. Aegtenkapel met saxofonist Ben van den Dungen.

Naar Mumbay

Voor het festival in India reist een gezelschap Nederlandse jazzmusici naar Mumbay, onder wie Amersfoort Jazz-organisator Alexander Beets, trompettiste Saskia Laroo en Van den Dungen. Ook de Thaise Koh Mr. Saxman, vrijwel ieder jaar te gast in Amersfoort, en de Zuid-Afrikaanse pianist Ntando Ngcapu, die in 2018 speelde tijdens het International Laureate Festival van Amersfoort Jazz, reizen mee naar India.

Amersfoort Jazz is blij met de internationalisering. ,,Soortgelijke uitwisseling vindt plaats met landen als Thailand, Zuid-Afrika, Spanje en Israël, terwijl ook Polen, Turkije en Australië in de pijplijn zitten.’’

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort