Volledig scherm
Afgelopen jaar stond het Eemplein vol voor het verjaardagsbezoek van de koning, en dat smaakte naar meer. © ANP

Amersfoort krijgt een Koningsdagfestival

Amersfoorters hoeven dit jaar niet naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem om op Koningsdag van een groot feest te genieten. Dit jaar heeft ook Amersfoort een 'koninklijk festival'.

Vorig jaar vierde koning Willem-Alexander met zijn familie zijn verjaardag in Amersfoort. Als het aan de organisatie van ORANJE Koningsdag ligt, hoeven Amersfoorters niet te treuren en wordt het dit jaar ook weer groot feest in de stad. 'Na het enthousiasme van afgelopen jaar tijdens de officiële viering van Koningsdag komen wij met een nieuw koninklijk festival naar Amersfoort,' aldus de organisatie.

Isselt

Op het podium aan de Mijnbouwweg op bedrijventerrein Isselt zullen op maandag 27 april optredens zijn van onder andere Feest dj Ruud, rapper Josylvio, Vunzige Deuntjes en zeer waarschijnlijk De Jeugd van Tegenwoordig.

Het feest ORANJE Koningsdag wordt volgens de organisatie tegelijkertijd zowel in Amersfoort als in Alkmaar georganiseerd. ,,ORANJE Koningsdag staat voor verbinding, feest, muziek, broederschap, saamhorigheid, vrolijkheid en oranje. Onze koning Willem-Alexander heeft het altijd graag over zijn drie kerntaken: vertegenwoordigen, aanmoedigen en verbinden. Op Koningsdag staat verbinden voorop. De koning wil dat heel Nederland tijdens deze dag eensgezind optrekt. En dat willen wij ook!" aldus Rowan Frijhoff, tevens bekend van het Amersfoortse festival Festifoort.

De kaartverkoop start aanstaande donderdag om 19.00 uur via de website van ORANJE Koningsdag. Kaartjes kosten nu 17,50 euro, maar worden naar mate het evenement dichterbij komt duurder (last minutekaartjes tot 25 euro).

Quote

De koning wil dat heel Nederland tijdens deze dag eensgezind optrekt. En dat willen wij ook!

Rowan Frijhoff

Ook elders in de stad kunnen de voetjes van de vloer. FLUOR, Per Expressie, FC Amersfoort en Nieuwe Erven organiseren een groot feest in poppodium FLUOR. De line-up is nog niet bekend, maar de organisatie laat wel weten dat behalve muzikale optredens er ook ruimte is voor spoken word, theater, poëzie en urban dance.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort